top of page

 

Walking Football training

Walking football is een beweegsport die door iedereen gespeeld kan worden, of je vroeger wel of niet hebt gevoetbald. Het belangrijkste is echter dat je jezelf gemotiveerd hebt om (weer) te gaan bewegen/sporten op het niet dagelijkse ritme. Om dit mogelijk te maken, hebben wij twee trainingsmoment, de woensdagochtend en de maandagavond. En zeker niet in de laatste plaats proberen we ook in de derde helft nog iets voor elkaar te betekenen. Hieronder proberen we een beeld te schetsen van hoe de beide trainingsmomenten bij de Feyenoord OldStars verlopen.

Het lidmaatschap is mogelijk voor iedereen vanaf 55 jaar.

adres: Sportcomplex Varkenoord
          Olympiaweg 280
          3078 HT Rotterdam

Voor aanmelding

Woensdagochtend 10:00 uur – 11:30 uur

 

Voor de meesten onder ons is trainen iets wat we al heel lang doen of tot enige jaren geleden gedaan hebben. Deze trainingen zijn niet enkel gericht op het Walking Football, maar ook bedoeld om onze algehele motoriek op gang te brengen/houden. Op onze reguliere trainingsochtend, de woensdag, trainen we dus ons hele lijf en spelen we ook nog wat onderlinge partijtjes. Deze training begint met de warming up, hierin zorgen we ervoor dat onze spieren soepel gemaakt worden om te voorkomen dat we spierblessures oplopen als we met de bal aan de slag gaan.

 

Wat bij alle lichamelijke inspanning voorop staat, is het hebben van plezier. Wees dus gerust, je mag om een ander lachen maar houd er dan ook rekening mee dat je soms zelf ook onderwerp van algehele hilariteit zult zijn. Immers we zijn ondertussen op een leeftijd dat je echt niet meer zo flexibel bent als je in gedachten altijd zult blijven. En laten we eerlijk zijn die gedachte moeten we wel vasthouden!

 

Na de warming up, ja zo heet dat nu eenmaal, is het bij ons tijd voor de trap en pass oefeningen, onze trainer probeert onze voetbal skills naar een hoger level te tillen, hetgeen de ene keer beter uitpakt dan de ander keer.

 

Ter afsluiting van de ochtend gaan we, en daar komen we eigenlijk allemaal voor, nog een partijtje voetballen waarbij we proberen het eerder geleerde ook ten uitvoer te brengen.

Op deze manier hebben we dan 1 ½ uur volop bewogen en is het tijd voor de gezonde dosis kleedkamer lol en de derde helft in de kantine.

Maandagavond 20:30uur – 22:00 uur

 

Van oorsprong is deze avond geïntroduceerd als extraatje om de deelnemers van de meerdaagse toernooien de gelegenheid te geven met elkaar te trainen om op deze manier zekere systemen aan te kunnen leren. Gaandeweg is de opzet van deze extra training echter ook aangewend om deelnemers die niet op de woensdagochtend tussen 09:30 en 13:00 uur kunnen trainen, omdat zij bijvoorbeeld nog werken, ook in staat te stellen om te trainen. Immers de leeftijd voor deelname is vanaf 55 jaar en daar moesten we dan ook op inspelen.

 

Omdat we voor dit trainingsmoment (nog) geen trainer hebben, is de warming up nu een onderdeel, waarbij alle deelnemers een warming up element aanvoeren. Op deze manier komen er soms bewegingen voor die we op de woensdagochtend niet doen, hetgeen enkel maar de algehele fitheid ten goede komt. Ook de pass- en trap-oefeningen komen aan bod, door het spelen van een Rondo, waarbij het de intentie is om de bal zo lang mogelijk over te spelen. Waarna we de resterende tijd van de avond gebruiken voor de wedstrijdjes.

 

Met ingang van het seizoen ‘20/’21, nodigen we met enige regelmaat andere Walking Football teams uit de regio uit om op deze avond wat partijtjes te spelen, waarna we de avond onder het genot van hapje en een drankje in de kantine afsluiten met sterke verhalen over de geleverde prestaties.


Naast de wekelijkse trainingen spelen we regelmatig toernooien in heel Nederland. We stellen iedereen in de gelegenheid zich hier voor aan te melden. De teams die op toernooi gaan zijn dus vaak wisselend van samenstelling.

Daarnaast verzorgen wij clinics op diverse locaties in Rotterdam.
 

Voetbalkwaliteiten zijn welkom, maar niet noodzakelijk.

Een positieve en sportieve instelling vragen wij wel.
 

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldingsformulier.

Poets ze nog eens op!

oude schoenen.jpg

Ja, ik wil graag kennismaken met walking football:

aanmelding
feijenoord_oldstars_walking_football-rem
bottom of page