top of page
P4110481.JPG

Voetbal is de populairste sport van Nederland.

Wekelijks beleven miljoenen mensen vol passie de wedstrijden van hun favoriete club. In het stadion bij hun favoriete profclub, op de velden bij hun eigen amateurclub of voor de tv.

Voetbal verbroedert onbekenden, verbindt families, overstijgt generaties en passioneert jong en oud.

Ongeacht geloofsovertuiging, afkomst of status.

Voetbal is voor velen de belangrijkste bijzaak in het leven.

walking football

De langzame versie van de mooiste sport

Walking football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal met een aantal uitzonderingen. De spelregels dragen voor een belangrijk deel bij aan het spelplezier. Het respecteren van de regels door de doelgroep betekent dat het plezier in het spel maximaal ervaren wordt. Vanuit deze gedachte zijn de regels ook opgezet.

Uiteraard zijn de deelnemers fanatiek en willen zij graag winnen.

Maar winnen staat niet voorop bij OldStars walking football.

Verantwoord bewegen, meedoen, ontmoeten en gezelligheid wel. De scheidsrechter maakt uiteraard wel eens een fout, evenals de deelnemers. Accepteer de beslissingen van de scheids te allen tijde en hou het leuk met elkaar.

NK137563.jpg

De spelregels

1.Rennen

Het rennen met en zonder bal is niet toegestaan. Rennen wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler is gaan rennen.

2. Aftrap

Het spel begint door middel van een aftrap in het midden van het speelveld. Ook na een doelpunt wordt het spel hervat door het nemen van een aftrap op die positie.

De tegenpartij dient een afstand van minimaal drie meter in acht nemen.

3. Intrap en indribbel

Indien de bal de zijlijn of achterlijn is gepasseerd wordt de bal met de voet weer het spel ingebracht. Dit kan door in te trappen of in te dribbelen. De tegenpartij dient een afstand van minimaal drie meter in acht nemen.

4. Sliding

Het maken van slidings is niet toegestaan. Een sliding wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler de sliding heeft ingezet.

5. Buitenspel

Buitenspel is niet van toepassing bij walking football.

6. Bal boven heuphoogte

De bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld.

Een pass of schot boven heuphoogte wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler de bal heeft getrapt.

7. Vrije trappen, overtredingen en hoekschoppen

Een vrije trap is te allen tijde indirect. De tegenpartij dient een afstand van minimaal drie meter in acht nemen. Hoekschoppen worden genomen vanaf de hoekpunten door middel van een intrap of indribbel. Ook daarbij geldt dat de tegenstander minimaal drie meter afstand moet hebben van de bal.

DSC_7822.JPG.jpg
NK019586.jpg

8.Keepers

Er wordt zonder keepers gespeeld.

9.Lichamelijk contact

Lichamelijk contact is niet toegestaan. Een (schouder)duw of vasthouden wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de overtreding is begaan.

10. Scoren

Scoren vanaf eigen helft is niet toegestaan. Zodra een speler de bal vanaf eigen helft in het doel van de tegenstander trapt, wordt het spel hervat met indribbelen of intrappen vanaf de achterlijn.

bottom of page